Voetbal

Voetbal is een balsport die wereldwijd gespeeld wordt en erg populair is. Het doel van het spel is dat twee ploegen van elf spelers moeten proberen om de bal in de goal van de ander te krijgen. Je schopt met je voet tegen de bal aan en alle andere lichaamsdelen, uitgezonderd armen en handen mogen gebruikt worden om de bal te spelen. 

Amateurvoetbal en profvoetbal

Het verschil tussen amateurvoetbal en profvoetbal is dat er clubs zijn waar voetballers op een hoog niveau spelen betaald krijgen, maar ook zijn er clubs of teams die niet betaald krijgen en voetbal op een lager niveau spelen. Profvoetbal is erg populair en wereldwijd worden deze teams door vele supporters aangemoedigd. Amateurvoetbal kan alsnog op een hoog niveau gespeeld worden, maar je komt pas in de top terecht als je Eredivisie of eerste divisie speelt (ook wel de Jupiler League). De hoogste afdeling van het amateurvoetbal is de topklasse, en ook hier krijgen veel spelers betaald. Dit gebeurd dan vaak door de club of de sponsor. 

Lfsport.nl heeft verschillende aanbieders voor het amateurvoetbal die mooiste voetbalkleding en voetbalschoenen aanbieden. De collectie gaat van trainingskleding tot aan kleding van topspelers. Bekijk snel het assortiment.