Voetbalschoenen

Voetbalschoenen kopen

Als je lekker tegen een balletje aan wilt trappen is het belangrijk dat je goede schoenen hebt. Op een voetbalveld mag je alleen met officiële voetbalschoenen het veld op. Iedere voetballer heeft ze nodig, maar iedere voetballer is anders. Het is dan ook erg belangrijk om goed te kijken welke schoenen geschikt zijn voor jou. Wil jij voetbalschoenen kopen? Dan ben je bij lfsport.nl aan het goede adres.

Kunstgras voetbalschoenen

De afgelopen jaren kiezen veel voetbalclubs ervoor om over te stappen op kunstgras. Het verschil tussen gewoon gras en kunstgras is erg groot, daarom is het advies ook om aparte voetbalschoenen te kopen voor als je op kunstgras speelt, namelijk de kunstgras voetbalschoenen. Bij kunstgras is het fijner om op kortere noppen te spelen, je hebt dan namelijk meer grip en het zorgt ervoor dat je wendbaarder bent.  

Materiaal van je schoen

Je kunt ook voor het materiaal van je schoen kiezen. Kies je voor een soepele leren voetbalschoen of voor de lichtere kunststof schoen? Leer is nog steeds erg populair bij voetballers, vanwege de goede pasvorm of het fijne balgevoel. Er wordt gebruikgemaakt van rundleer, kalfsleer of kangoeroeleer. Leer is erg duurzaam en gaat dus ook voor voetballers over het algemeen erg lang mee. Tegenwoordig worden er steeds meer voetbalschoenen van kunststof gemaakt. Er wordt de laatste jaren steeds meer voor gezorgd dat de eigenschappen van leren voetbalschoenen terug komen in de synthetische voetbalschoen. De kunststof voetbalschoen is licht van gewicht en makkelijk te onderhouden. 

Terug naar overzicht